Humalat ja niiden erot.

Ero eri humaloilla on yllättävän suuri, enkä nyt kirjoita tissutteluhumalan ja saunan jälkeen jos yhden ottais humalan eroavaisuudesta. Kirjoitan nyt humalalajikkeiden eroavaisuuksista.


Tässä on nyt lyhyesti ja ytimekkäästi listattu eri humalalajikkeiden ominaispiirteitä. Alfa-happoja en merkitse, sillä se riippuu paljon satokaudesta paljonko sitä siihen humalaan kehittyy.



TOPAZ: Sopii katkerohumalaksi. 
Neilikkaisen mausteinen, hieman hedelmäinen. IPA,APA,Vaaleat alet.



PALISADE: Sopii aromi tai katkerohumalaksi.
Aprikoosia, kukkainen, ruohoinen. IPA, Brown Ale, Portteri.



ULTRA:Sopii katkerohumalaksi.
Kukkaisa, yrttinen, hieman rusinaa. Pilsner, Lager, Belgioluet,Vaaleat oluet, Tumma vehnäolut.



VANGUARD: Sopii aromihumalaksi.
Hieman yrttinen, metsäinen. Lager, Belgioluet, Keskitummat oluet, Portteri.



COLUMBUS: Sopii katkerohumalaksi.
Mausteinen, hieman sitruksinen, hieman yrttinen. Stout, Portteri,Tummat oluet.



SLADEK: Sopii aromihumalaksi.
Hedelmäinen, persikkaa, hieman greippiä. Vaaleat ja keskitummat oluet, Belgioluet. IPA, APA, Vehnäoluet.



CITRA: Sopii aromi tai katkerohumalaksi
Voimakkaan sitruksinen. APA,IPA,Vehnäoluet maltillisesti käytettynä. 


Kommentit

Viikon suosituimmat