Mäski hävikki
Käytän yleensä mäskit, jota jää oluenteossa paljon, leivän tekemiseen. Loput syötän linnuille tai laitan kompostiin.
Valmis taikina on kuohkea tunnin levon jälkeen
Riivaa tai tee sämpylöitä. Ihan sama miten teet.
Leipä ennen nostatusta.
Leipä nostatuksen jälkeen.
Paistettu leipä
Tässä hyväksi havaittu mäskileipä ohje. Nesteen sijasta voi myös käyttää olutta, mutta itse tykkään nauttia olueni märkänä.
Mäskileipä
500g vettä kädenlämpönen
2dl vehnäjauho
2rkl sokeria
50g leivinhiiva
Sekoita ja jätä pöydälle 30 min.
500g olutmäskiä huoneenlämpösenä.
50g öljyä
Ruisjauho 2dl
Vehnäjauho 7-8dl pehmyt taikina
Suola 2rkl
Jätä tunniksi vetäytyyn kippoon.
Riivaa kaksi leipää halutun malliseksi.
Kohota 1h
Paisto 200° 40-45 min.
Riivaa tai tee sämpylöitä. Ihan sama miten teet.
Leipä ennen nostatusta.
Leipä nostatuksen jälkeen.
Paistettu leipä
Kommentit
Lähetä kommentti