Mäski hävikki

Käytän yleensä mäskit, jota jää oluenteossa paljon, leivän tekemiseen. Loput syötän linnuille tai laitan kompostiin.

Tässä hyväksi havaittu mäskileipä ohje. Nesteen sijasta voi myös käyttää olutta, mutta itse tykkään nauttia olueni märkänä.

Mäskileipä

500g vettä kädenlämpönen
2dl vehnäjauho
2rkl sokeria
50g leivinhiiva

Sekoita ja jätä pöydälle 30 min.

500g olutmäskiä huoneenlämpösenä.
50g öljyä
Ruisjauho 2dl
Vehnäjauho 7-8dl pehmyt taikina
Suola 2rkl

Jätä tunniksi vetäytyyn kippoon.

Riivaa kaksi leipää halutun malliseksi.

Kohota 1h 

Paisto 200° 40-45 min. 

Hiiva jauhoseos 30 minuutin jälkeen on turvonnut
                                            Valmis taikina on kuohkea tunnin levon jälkeen
                                             Riivaa tai tee sämpylöitä. Ihan sama miten teet.
                                                    Leipä ennen nostatusta.
                                           Leipä nostatuksen jälkeen.
                                             Paistettu leipä








Kommentit

Viikon suosituimmat