Oluen teko prosessi

                                                       Näin minä valmistan olutta.

                                                        Lämmitä vesi 70 asteiseksi


                                              Lisää mallas mallaspussissa veteen ja sekoita


                                           Laita pussi kiinni ja upota veteen.


Laita kansi päälle ja laita liesi kiinni, odota 40 min.


Avaa kansi ja valuta parikertaa mallaspussia nostelemalla. Laita taas kansi päälle ja liesi ykköselle. Odota 20 min.


Valuta mallaspussi siivilän läpi ämpäriin.


Valuta 2 litraa kylmää vettä ja anna valua n.10 min.


Punnitse katkerohumala.


Lisää humala kiehuvaan vierteeseen. Muista lisätä ämpäriin valutettu vierre mukaan.
Katkerohumalan keitto 30-60 min ja aromihumalan keitto 30-0 min.


kun vierre keitetty ja jäähdytetty 60 asteiseksi. Valuta desinfioidun siivilän ja taitellun mallaspussin läpi desinfioituun ämpäriin.


Hitaasti hyvä tulee


Pullotusta ennen desinfioi kaikki kosketuksissa olevat jutut


Kattila joka sisältää desinfiointi ainetta saman verran kuin olutta.
Lappoa se pulloihin.


Seuraavaksi lappoa käynyt vierre samaan desinfioituun kattilaan.


Kallista käymissankkoa niin saa kaikki talteen, ilman ylimääräisiä hiivoja.


Hiiva jää pohjalle, joka kannattaa ottaa talteen.


Punnitse pullotussokeri 5-7g/ litra.


Kaada pulloista desinfiointiaine pois.


Sekoita sokeri varovasti ettei tule happea.



Laita pyyhe alle, ettei emäntä vedä munista hirteen.


Lappoa tuote pulloihin.


Muista desinfioida myös korkit ennen korkittamista.


Pidä pullot huoneenlämmössä 2-3 päivää. Voit testata onko tullut happoa tarpeeksi avaamalla yhden pullon. Joskus voi olla jopa viikon huoneenlämmössä, ennenkuin happoa alkaa muodostumaan.

Sitten pullot kylmään ja odotellaan väh.2 viikkoa.

Näin minä sen teen,

Kommentit

Viikon suosituimmat